Lopeți

Denumirea Dimensiuni
Lopată pentru zăpadă №1  370 * 390 mm
 Lopată pentru zăpadă №2  380 * 580 mm

O lopată de zăpadă este folosită pentru a curăța trotuarele pietonale, zonele din jurul unei case sau un garaj în timpul iernii. Trebuie sa intelegeti ca lopata mai mica si mai usoara, cu atat este mai usor sa inlaturati zăpadă pentru o lunga perioada de timp.
Alegerea unei lopeți de zăpadă:
1. Primul lucru pe care trebuie să-i acordați atenție atunci când cumpărați o lopată de zăpadă este dimensiunea.
Dimensiunea optimă este de 370 * 390 mm, 450 * 400 mm, 580 * 380 mm.
Acest lucru se datorează faptului că trebuie să mutați o masă grea umedă cu o lopată de zăpadă. Când alegeți o lopată de zăpadă mare, trebuie să vă gândiți la consecințe, deoarece ridicarea unei mase grele de zăpadă este plină de dureri de spate. O lopată largă de 580 * 380 mm este mai potrivită pentru pavelele de trotuar sau pentru curățarea trotuarelor pietonale.
2. Mânerul unei lopeții de zăpadă trebuie să fie din lemn sau din aluminiu, de preferință cu un diametru de cel puțin 25-35 mm.
3. Când alegeți o lopată de zăpadă, trebuie să fiți atenți la prezența vârfului de aluminiu sau galvanizat. Acest lucru va prelungi durata de viață a lopatei de zăpadă.
4. Lopata de zăpadă trebuie sa fie din HDPE (polietilena de joasa presiune). Acest material rezistă temperaturilor critice fără a modifica proprietățile mecanice și fizice.
Cumpărați o lopată de zăpadă în Moldova, în magazine sau pe piețe, nu vă confundați cu ușurința (în funcție de condițiile de temperatură). Când alegeți o lopată de zăpadă, puteți efectua o analiză expresă a calității unei lopate pentru dvs., apăsați lopata vertical în jos, ar trebui să se deformeze, dar nu să explodeze. În frig, această lopată va dura mult mai lungă.
5. Culoarea padei nu conteaza, chiar daca este negru. Producătorul de bună credință utilizează numai materiale de înaltă calitate pentru fabricarea lopeți de zăpadă.